BİRLİKTE OKUYORUZ

BİRLİKTE OKUYORUZ

 

İlçemizde 2021 yılından beri devam eden "Birlikte Okuyoruz" projesi bu yılda hız kesmeden devam etmektedir.

13.10.2023 92

İlçemizde bulunan eğitim kurumlarında öğrenim gören tüm öğrencilerimize kitap okuma sevgisini aşılamak ve düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandırmak.
Öğrencilerimize dünyaya, olaylara ve insanlara farklı açıdan bakma alışkanlığı kazandırabilmek, öğrencilerin kavrama güçlerini geliştirebilmek, öğrencilerin kelime hazinelerini, karar verme yeteneklerini, özgüvenlerini, hayal güçlerini geliştirebilmek, öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirerek onlara etkili düşünebilme ve problem çözme becerileri kazandırmak.
Proje ile öğrencilerimizin analitik düşünme, Türkçemizi düzgün ve doğru kullanarak düşüncelerini anlaşılır ve açık bir şekilde aktarabilme; bilişsel anlamda algılama, yorum ve değerlendirme yapabilme becerilerini kazanması hedeflenmektedir. Diğer taraftan, bu proje ile dikkatini toplamakta zaman zaman güçlük yaşayan öğrencilerimizin bir konu üzerine düşüncelerini yoğunlaştırmalarına yardımcı olmak amaçlanmaktadır. Esas amaç, öğrencilerimize düzenli olarak okuma alışkanlığı kazandırarak nitelikli okuma oranlarını artırmaktır. Sürecin aşamalarında kazandıkları genel kültür ve bilgiye bağlı olarak öğrencilerimizin artan özgüvenleri, duygularını, söylemek istediklerini anlamlı bir bütünlük içinde ifade edebilmeleri yönünde gelişimlerine destek olacaktır. Öğrencilerimizin dijital dünyadan bir nebze uzaklaşarak ilgi alanlarına özgü kitaplara olan merakının artırılması öğrencilerimizin gelişimine ciddi katkılar sunacaktır.

Her gün ilk 20 dakika hazırlıklı olarak kitap okunacaktır. Ayrıca haftada bir ders saati dönüşümlü olarak kitap okuma saati olarak planlanacaktır.

Okuma saatinde öğrencilerle birlikte okul müdürü, müdür yardımcıları, öğretmenler, memurlar ve hizmetli personel kitap okuma etkinliğine katılacaktır.

Okuma konusu her türlü etkinliklerde ve derslerde gündemde tutulacak, öğrenciler bu konuda motive edilecektir.

KAZANIMLAR:
1. Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması.
2. Öğrencilerin okuma becerilerinin gelişmesi.
3. Zamanı etkin kullanma eğitiminin verilmesi.
4. Öğrencilerin toplumsal sorunlara karşı duyarlılık kazanması

ÖDÜLLENDİRME:
Eğitim – öğretim yılı bitiminde;
- Her okuldan en çok kitap okuyan 5 öğrenci okul müdürlüğünce ödüllendirilecektir.
- Okul 1’incilerinin ödüllendirilmesi sene sonunda ilçe müdürlüğünce yapılacaktır.